Tuesday, February 26, 2008

Kyckling godis

2 Kyckling filéer
2 dl bovetemjöl
2msk flytande margarin
1 Kyckling buljontärning
1 Ägg
2dl Vatten

Koka 2 kyckling filéer (färska eller tynade) i ca 2 dl vatten och en kyckling buljongtärning i ca 30 min. Blanda under tiden 1 ägg, 2msk flytande margarin och 2 dl bovetemjöl. När kycklingen har kokt färdigt häller man 1 dl av spadet i bunken och rör till en jämn smet. Lägg sedan ner kyckling filéerna och kör allt till en jämn smet. Häll/ platta ut på en bakplåts pappers klädd plåt och baka i 15 minuter i 100 grader. Ta ut plåten och skär lagom stora bitar. Baka sedan vidare i ca 2 timmar.

Godiset blir knaprigt och håller sig minst 3 veckor i kylen. Jag har mina i burk utan lock. Uppskattat ganska magert godis!

No comments: