500g köttfärs
2dl havregryn
3dl buljong (3dl vatten 1 köttbuljong tärning)
1 ägg
2msk matolja
1dl majsmjöl
0,5 dl vetemjöl
Fräs köttfärsen och låt fettet rinna av i ett durkslag. Gör i ordning buljongen och slå den över havregrynen. Låt svälla en stund. Blanda ner köttfärsen, ägget, matoljan och sist resten av mjölet. Bred ut tunt på en plåt och baka i 10 minuter i 200 grader. Ta ut plåten, sänk värmen till 100 grader och sker köttfärs kakan i lagom bitar. Ställ in plåten igen och låt eftertorka med luckan på glänt ca 2 timmar. Spröda små bitar, mina tycker de är jättegoda. Håller sig bra i kylen minst en vecka. Går bra att frysa.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment